IT-Centrum
IT-Centrum
Program
»
Inställningar av Aruba VIA VPN

Inställningar av Aruba VIA VPN

Viktigt att tänka på är att lösenord med å ä ö fungerar inte med VIA, utan måste ändras innan man genomför denna guide. Man kan enkelt byta lösenord genom att hålla ner tangenterna CTRL, samt ALT och trycka DELETE. Sen kan man välja ”Ändra lösenord”.

  1. Starta VIA klienten och tryck på ”Click to download VPN profile”(Den finns som genväg på skrivbordet och heter ”Virtual Intranet Access”).

image-5266802


2. Fyll i server: aruba-via.itcentrum.se och sedan användarens uppgifter på användarnamn och lösen. Efter användarnamnet ska det stå rätt domän.

(tex [email protected] eller [email protected]) OBS!! Viktigt att fylla i rätt @domains.se Jobbar du på Tierps kommun, Tierpsbyggen, eller Temab använd @tierp.se

Jobbar du i Älvkarleby kommun, eller Älvkarlebyhus använd @alvkarleby.se

3. Nu kommer den att ladda ner en VPN profil efter du tryckt på Download.

4. Vid denna fråga ska man klicka på ”VIA Auth ITcentrum”.

image-1-7057604


5. Denna bild kommer då upp. Tryck då på ”Click to connect”

image-2-9341121


6. Nästa moment är att välja certifikat. Välj då det med ditt namn, och certifikatet skall vara utfärdat av Skate2k8 eller Zoom2k8 (Tierp) eller Salomon (Älvkarleby). (Väljer man fel kommer det ej fungera). Markera certifikatet och tryck Proceed.

image-3-1319813


7. Har man gjort allt rätt så kommer klienten nu att koppla upp sig. Följande bilder visar på att man har en VPN anslutning.

image-4-4471318


Bra att känna till: Programmet känner automatiskt av om datorn ej är ansluten till kommunens nät och den väljer då att starta anslutningen automatiskt utan att man behöver göra något.

0 0 röster
Betygsätt artikel
Följ
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Din upplevelse är viktig för oss!

Vi strävar efter att ge dig bästa möjliga service och ta hänsyn till era behov och önskemål. Tveka inte att kontakta oss med dina synpunkter om oss som organisation eller vår webb.
Håll dig uppdaterad

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på nyheter och driftinformation från IT-Centrum.
Genom att prenumerera godkänner du vår sekretesspolicy och våra användarvillkor.
© 2024 IT-Centrum. Utvecklad av Oskar Edin.