IT-Centrum
IT-Centrum
Telefoni
»
Duo mobile inloggning användarguide

Duo mobile inloggning användarguide

Förberedelse:
Om din mobiltelefon är av typen Android, eller Iphone, så finns det en app som heter ”Duo Mobile”, som du kan ladda ner. För att du ska kunna komma igång med appen, så behöver du be vår support att skicka ett aktiverings-sms. I det meddelandet finns det en länk, som du klickar på. Du får sen en fråga om i vilken app du vill öppna länken. Välj då ”Duo Mobile”. Om du ej har möjlighet att installera appen, så kommer du ändå kunna logga in via att du får SMS med en kod som du anger vid inloggning.

Surfa in till itcentrum.se i en webbläsare. Klicka på länken ”Lathundar & Nedladdningar och välj sedan rätt kommun”.

Klicka på länken under ”Övriga nedladdningar” för den server som det står att du ska använda.

En fil laddas ner, som du kan välja att köra. Du kan även spara den filen på skrivbordet, för att enkelt kunna logga in genom att dubbelklicka på den i fortsättningen.

Svara ”Anslut” om det kommer en säkerhetsfråga(du kan kryssa i ”Fråga mig inte om anslutningar till den här datorn” för att slippa få frågan nästa gång).

11_zf56n7-5329220

Ange det användarnamn och lösenord du har(ange användarnamnet med @tierp.se (för Tierps kommun), eller @alvkarleby.se (för Älvkarleby kommun) på slutet. Exempel om man jobbar i Älvkarleby: användarnamn@alvkarleby.se).

12_ta5q1f-9025794

Om du ej kunde installera appen ”Duo Mobile” på din telefon, så fortsätter du till punkt 9.

Nu kommer push-notifikation att skickas till din telefon. Du kommer att höra ett ljud från telefonen. På en Android-telefon kanske det ser ut så här. Tryck på notifieringen så att den kommer upp.

13_wyraog-2207133

Tryck sen på ”APPROVE” för att bli inloggad.

14_1y8xsse-5472113

Det kommer nu att skickas ett SMS till din mobil med en kod, som du behöver ange för att kunna logga in. Ange koden du fick via SMS i den vita rutan till vänster om knappen ”Log in”.

Klicka sen på knappen ”Log in”.

15_zd9by1-9230739

0 0 röster
Betygsätt artikel
Följ
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Din upplevelse är viktig för oss!

Vi strävar efter att ge dig bästa möjliga service och ta hänsyn till era behov och önskemål. Tveka inte att kontakta oss med dina synpunkter om oss som organisation eller vår webb.
Håll dig uppdaterad

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på nyheter och driftinformation från IT-Centrum.
Genom att prenumerera godkänner du vår sekretesspolicy och våra användarvillkor.
© 2024 IT-Centrum. Utvecklad av Oskar Edin.