IT-Centrum
IT-Centrum

Många bluffmejl och bluffsamtal just nu!

Uppdaterad 2024-02-09 kl 16:25

Bluffmejl
IT-Centrum har fått in rapporter om ökad mängd bluffmejl där du uppmanas att klicka på länkar. Exempelvis kan det se ut att komma från Postnord där mottagaren informeras om att försändelser väntar på leverans.

Var mycket vaksam med vad du får för mejl och klicka inte på länkar som du inte vet kommer från en betrodd källa.

Det kan också förekomma mejl där det ser ut att vara en betrodd källa, till exempel ett mejl från en kollega där denna ber dig klicka på en länk. Kontrollera avsändaradressen så att det är en korrekt adress som du känner igen och följer hur våra interna adresser brukar se ut. Kommer mejlet från en kollega i din kommun och det finns en gul banner längst ner är mejladressen troligen manipulerad.

Känner du dig osäker på mejlet, kontakta IT-support.

Bluffsamtal
Det förekommer även bluffsamtal där personer ringer och pratar om exempelvis identitetsstöld med mera. Man vill försöka gå in och assistera som hjälp.

Blir du uppringd – Lägg på, ange inga personuppgifter!

Bedrägeri-sms
Får du bedrägeriförsök via sms finns det en ny tjänst för rapportering av dessa. Du vidarebefordrar då sms:et till 7726. Se tidigare nyhet på itcentrum.se – 7726 – nytt nummer för att rapportera sms-bedrägerier – IT-Centrum (itcentrum.se)

0 0 röster
Betygsätt artikel
Följ
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Din upplevelse är viktig för oss!

Vi strävar efter att ge dig bästa möjliga service och ta hänsyn till era behov och önskemål. Tveka inte att kontakta oss med dina synpunkter om oss som organisation eller vår webb.
Håll dig uppdaterad

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på nyheter och driftinformation från IT-Centrum.
Genom att prenumerera godkänner du vår sekretesspolicy och våra användarvillkor.
© 2024 IT-Centrum. Utvecklad av Oskar Edin.