IT-centrum vill med detta brev önska er en trevlig sommar och samtidigt ge er lite information som kan påverka er under sommarmånaderna.

Förändringsstopp

Under tiden  mellan den 21 juni till den 6 augusti har IT inte möjlighet att göra uppdateringar av verksamhetssystem eller genomföra stora förändringar i kommunens IT-miljö.

För frågor kontakta supporten.

0293-21 80 80 Tierp
026-83 396 Älvkarleby
0173-86 403 Östhammar
08-799 78 05 Knivsta
08-799 78 06 Heby

Bemanning

Under semestermånaden juli kommer bemanningen att vara som mest begränsad på våra lokalkontor. Registrera era ärenden som vanligt på https://itcentrum.se eller ring ovanstående supportnummer för att få hjälp.

På IT-centrums hemsida https://itcentrum.se hittar ni formulär för att ex. skapa supportärenden, hantera användarkonton samt även lathundar och nedladdningar.  Har ni ännu inte bekantat er med sidan så passa på att göra det vid tillfälle.

Beställningar

Bemanningen under semestermånaderna påverkar även hanteringen av beställningar så skicka in de beställningar ni vet om ska göras så snart ni kan. Dessutom som alla märkt så har det varit långa leveranstider på främst enheter men också dockningsstationer, problemen ser ut att fortsätta även i höst.

HP har svårt att få fram komponenter till datorer och dockningsstationer, så på många av deras enheter ligger en förväntad leveranstid just nu på 2-3 månader eller mer.

Vi hoppas givetvis att läget ändras under sommaren, men sannolikheten är liten. Vi på IT-centrum gör vad vi kan för att försöka hinna med att hitta ersättningsprodukter som är likvärdiga i funktion. Det är en stökig tid nu och vi uppskattar och önskar er förståelse och tålamod.

Spam / Phishing

Tänk på att vara försiktig med att klicka på länkar eller ladda ned program som kommer via e-post, sms eller olika typer av forum – särskilt om du inte känner till avsändaren. Om du är osäker på om en fil kan innehålla virus eller annan skadlig kod ska du avstå från att ladda ner den.

Om du klickar på en okänd länk kan bedragare komma över dina lösenord och på så vis använda din identitet på nätet och sprida konstiga mail. I värsta fall kan okända filer installera trojaner på din dator så att obehöriga kan få åtkomst till innehållet.

Ifall du ändå har klickat på en länk av misstag och du är orolig för om något kan vara galet så kan du ringa supporten så kan vi kontrollera ditt användarkonto och byta lösenordet för att stoppa den obehöriga åtkomsten. Vi har ett fullgott spamfilter som hindrar många mail av skadlig typ, tyvärr finns det inget heltäckande spamfilter som kan stoppa allt utan att ställa till besvär för den riktiga mailtrafiken.